– Grimstad kommune har valgt å installere iBridge – et smart sensorbasert system,  fra Smart Sensor Systems i taket i vårt offentlige badeanlegg. Det er et godt verktøy, enkelt og rimelig for måling av endringer i takkonstruksjonen. 

Nå har vi hatt mye snø på taket, noe som gjorde utslag i målingene. Det var medvirkende til at vi stengte anlegget for en periode nå, forteller konstituert enhetsleder for vedlikehold, renhold og byggdrift Sigvard Laurendz i Grimstad kommune.

Vi har montert flere av våre iBridge i taket i Grimstad kommunes badeanlegg. I løpet av nyttårshelga viste monitoreringen i takkonstruksjonen at taket var trykt noe sammen. På bakgrunn av målingene valgte kommunen å stenge badet inntil videre. Det har vært store snømengder på taket.

Sigvard Laurendz i Grimstad kommune

Sigvard Laurendz i Grimstad kommune

– Vi tar sikkerhet på alvor og kan med målingene følge med 24/7 i endringer i taket og kan gjøre tiltak og sikre bygg og brukere, sier Laurendz.

– Ved hjelp av live sensordata som sendes 24/7 til kommunen, kan de vurdere endringer i takkonstruksjonen, og ta sine beslutninger basert på fakta, og dermed sikre liv og helse, forteller daglig leder i Smart Sensor Systems, Halvor Heiberg.

Live sensordata presenteres på en egen side for kunder. Se eksempler her